Siirry sisältöön

Grillipizza

10.6.2012

Perjantaina kävimme grillaamassa veljeni perheen luona pizzaa. Kyllä, grillasimme pizzaa.

Ensin pakastetaan jauhot, myös taikinaan käytettävän veden tulee olla jääkylmää. Uskomatonta, mutta hiiva toimii myös kylmässä :)

Sitten vaan hiivat, suola, kylmät jauhot, öljy ja kylmä vesi taikinaksi. Work the dough vigorously, niin kuin ohjeessa sanotaan.

Oliiviöljyä leivinpaperille.

Taikinapallerot öljytylle leivinpaperille ja oliiviöljyä palluroille. Sitten pelti leivinpapereineen ja palluroineen muovipussiin ja jääkaappiin yön yli. Pallurat kasvoivat yön aikana kaksinkertaisiksi. Taikinaa voi myös pakastaa, sitä ei olla vielä kokeiltu, mutta ehkä tulevaisuudessa.

Grillissä on hyvä olla pizzakivi, mutta luin netistä, että jenkit grillaavat pizzansa grilliritilällä jos ei satu olemaan pizzakiveä. Silloin homma toimii niin, että kaulittu taikina isketään grilliin ja otetaan pois noin minuutin, kahden kuluttua, jonka jälkeen täytteet vasta lisätään pizzapohjan päälle. Pizza takas grilliin ja oottelemaan että juusto on sulanut.

Pizzakivi on kuitenkin ihan ehdoton, myös uunissa. Mutta kannattaa muistaa pari perusjuttua pizzakivestä: Älä kastele! Älä myöskään pese! Kosteus saattaa aiheuttaa kiven halkeamisen. Kivi tulee laittaa AINA uuniin tai grilliin kun uunin/grillin lämmitys alkaa. Jos kiven laittaa kylmänä kuumaan uuniin, se halkeaa varmasti.

Pizzat rupeavat olemaan valmiita ääntä kohden. Kuvassa valmistuvat margherita pizzat, oma ehdoton suosikkini!

Kuvassa vierekkäin myös vanha ja uusi pizzakivi. Paistoivat ihan yhtä hyvin.

Muissa pizzoissa oli täytteenä mm. prosciuttoa, chorizoa, oliiveja, kapriksia ja yrttejä. Mozzarella ja parmesaani ovat ehdottomia pizzajuustoja.

Tomaattikastikekin kannttaa tehdä itse. Näin se tehtiin meillä:

-Kaltattuja säilyketomaatteja 2-3 tölkkiä tai riippuen siitä monta pizza meinaa tehdä.
-Oliiviöljyä ja  Worcestershire -kastiketta luraus
-Suolaa (ei oo pakko laittaa jos ei haluu)
-Siirappia/sokeria hieman
-Valkosipulia maun mukaan
-Basilikaa
-Kuivattuja yrttejä esim. pizzamauste, oregano, timjami
-Pippuria
-Punkkua about 1-2 dl (Ilman punkkua ei tule niin hyvää kuin ilman. Myös kokki tarvitsee punkkua)
-Lihaliemikuutio

Rojut pataan ja antaa porista hiljalleen n. 1-2 tuntia välillä sekoittaen ja maistellen. Jos soossia jää yli meillä mies kiskoo sen tyytyväisenä seuraavana päivänä pastan kanssa.

Oli kyllä todella mukava ilta ja kelitkin sattuivat kohdalleen. Ruoka, sen tekeminen  ja syöminen hyvässä seurassa on kyllä yksi elämän suola monien joukossa :)

Ja täältä löytyy maailman paras pizzataikinan ohje.

About these ads
Ei vielä kommentteja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Seuraa

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: