Skip to content

Riipaiseva risotto

20.9.2011

Olihan herkkutateista tietenkin tehtävä heti sienten perkaamisen jälkeen herkullista ruokaa, päädyin herkkutattirisottoon. Herkkutatit ja sienestäjäkin ansaitsevat vain parasta🙂

Viiniksi niin ruoan valmistukseen, kuin sen kanssa nautittavaksikin Alkon iloinen myyjä suositteli italialaista Si Soave valkoviiniä. Viini toimi erinomaisesti risotossa, mielestäni juuri hapokkuutensa takia, mutta ruoan kanssa nautittuna hapokkuutta oli ehkä hieman liikaakin. Jokin rehevämpi kuiva valkoviini, kuten niin ikään Italiasta tuleva Casa di Serra, olisi ehkä toiminut risoton kanssa minun makuuni paremmin.

Herkkutattirisotto:

250g risottoriisiä
200g herkkutatteja
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
2dl ruokakermaa
1,5 dl valkoviiniä
1 l kasvis- tai kanalientä
2 dl parmesanjuustoa
suolaa
valkopippuria
meiramia

Koristeluun:

Persiljaa, rucolaa tai friseesalaattia sekä parmesanjuustoa. Risottoannoksen päälle voi lorauttaa myös hieman hyvää oliiviöljyä.

Hienonna valkosipuli sekä salottisipuli ja kuullota pannulla reilussa oliiviöljyssä. Varo, etteivät sipulit pala. Lisää pannulle riisi ja kuullota kunnes riisi on läpikuultavaa. Varo riisin palamista, koska joudut aloittamaan koko homman alusta jos niin pääsee käymään. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää hieman suolaa, pippuria ja meiramia. Lisää kuumaa kasvis- tai kanalientä pikkuhiljaa pienissä erissä riisin joukkoon, jatkuvasti hämmentäen. Älä päästä riisiä palamaan pohjaan. Kun riisi rupeaa olemaan kypsää (al dente), lisää ruokakerma ja odota että risotto hieman paksunee ennen kuin lisäät parmesanjuustoraasteen. Tässä vaiheessa viimeistään tarkista maku, ja lisää mausteita jos on tarvis. Risottoa on toki hyvä maistella koko valmistuksen ajan, jotta maut säilyvät kohdallaan. Risoton tulee olla lusikoitavan löysää. Koristele annos vihreällä, parmesanjuustolla ja halutessasi lorauksella hyvää oliiviöljyä.

Oli muuten aikas hyvää🙂 Herkkutattirisoton voi myös hyvin nauttia lisukkeena esimerkiksi kalan tai vaikkapa riistan, kuten hirvenlihan kanssa. Jälkiruoaksi voisin tarjota vaikkapa panna cottaa tai tiramisua.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: