Skip to content

Summattu 2011 ja katsaus tulevaan

4.1.2012

On aika summailla vuotta 2011 ja tehdä tavoitteita vuodelle 2012. Tiedän, olen mattimyöhäinen, mutta minkäs teet jos on kokoajan muka kiire.

Aloitan viime vuoden summailun tammikuusta vaikka aloitinkin tämän blogin kirjoittamisen vasta syyskuun paremmalla puolella.

Tammikuusta 2011 mieleeni jäi alaselän pahentuneet jumit ja kivut, joihin sain kuitenkin apua pätevältä urheiluhierojalta. Siinä jäi liikuntaharrastukset vähäksi aikaa tauolle ja muistaakseni loppuvuodesta 2010 hyvin alkanut karppailukin hieman repsahti – ei pahasti, mutta kuitenkin. Myös tennistreenit jäivät opiskelun tieltä. Tapahtuihan tietty jotain hyvääkin heti vuoden alkuun, nimittäin aloitin täysipäiväisen opiskelun ammattikorkeakoulussa suuhygienistiksi.

 

Pysyisköhän  maila vielä kädessä?

 

Helmikuussa aloin taas urheilemaan saliharrastuksen parissa. Kahvakuulat olivat mukana, mutta voi armias mitä niillä tulikaan touhuttua! Kahvakuulaurheilun perusteista, saatikka oikeasta nostotekniikasta ei ollut tietoakaan. Ihme etten loukannut selkääni pahemmin/uudestaan.

 

 

Tolleen se muovi kulki alkuvuodesta 😀

 

Maaliskuu ja huhtikuu kuluivatkin aikalailla opiskelujen tahdittamana ja opiskelun vaatimaan päivärytmiin totutellessa. Koko alkuvuosi meni todella nopeasti ja urheillakin ehdin todella mukavasti opiskelujen lomassa – myös kahvakuulilla (jos sitä nyt urheiluksi voi sanoa, heh).

 

 

Ensimmäistä kertaa tehoimun varressa

 

Toukokuun lopussa koitti kesäloma ja yliopiston pääsykokeet. Yliopistosta ei opiskelupaikkaa herunut, mutta sepä ei juurikaan harmittanut. Urheiluhommat jatkuivat melko lailla samaan tapaan ja toukokuun lopussa mahduin ikuisuuden vanhoihin farkkuihini – mutta sitten alkoi kesä…

Kesäkuu meni akkuja lataillessa, lenkkeillessä, salilla ja hieman remontoidessakin. Nyt koitan kovasti muistella milloin kuulakärpänen eksyi purasemaan mua kohtalokkaasti, kesän aikaa se oli, mutta ei tainnut kuitenkaan olla vielä kesäkuun kärpänen.

Heinäkuussa annoin itselleni synttärilahjoja: Uuden rempatun ja sisustettu makkarin, kivat synttäripirskeet, espanjan matkan ja myöhäisen lahjana espanjassa sain vielä noidannuolenkin alaselkääni. Sanoisinko, että aika ikimuistoinen reissu kun olin täysin liikuntakyvyttömänä melkein puolet matkasta. Mitä opimme tästä? Kuuntele kehoasi ja lopeta toiminta (tässä tapauksessa remontointi) hyvän sään aikana jo ensimmäisten epänormaalien tuntemusten ilmaannuttua. Sillä hetkellä ei pystynyt ymmärtämään koska valmista oli tultava. Joo, hei nyt muistan! Se oli heinäkuun alkua kun se kärpänen puras! Muistan, koska selasin äsken Kukan blogia ja ensimmäinen postaus mitä Kukalta luin oli tämä. Pakkohan sitä oli ruveta ottamaan selvää että mikä juttu tää kuulan nostaminen oikeesti on! Surffasin netissä ja olin pyörällä päästäni, sitten tajusin kuinka älyttömiä juttuja olenkaan kuulilla tehnyt, ja ostanut vielä sellaiset viinylihirvitykset kotiinkin (ei mikään ihme ettei niillä ihan kauheasti tullut tehtyäkään mitään kun eivät tahtoneet pysyä käpälässä) – vinyylihirvitykset päätyvät mökille.

 

 

Epsanjasta

Mökkimaisema fiilistelyä

 

Elokuussa ostin ensimmäiset omat kisakuulat, pinkin ja sinisen. Sitä enne olin koklaillut salilla muutamia perusliikkeitä sen mukaan mitä You Tubesta:sta löysin. Muistankin heti alusta alkaen päätyneeni Ice Chamber:in tyttöjen ja Fedorenkon videoita tapittamaan ja ihmettelemään miten niin pienet naiset saavat niin ison kasan rautaa päänsä päälle – inspiroivaa! Elokuussa alkoi myös syyslukukausi koulussa eli opinnot veivätkin sitten taas leijonanosan aikaani jo alkusyksystä. Elokuussa löysin myös toisen rakkaan harrastukseni nostamisen lisäksi, nimittäin sienestämisen. Mikään ei ole mieltä rauhoittavampaa kuin kävellä metsässä auringonpaisteessa lintujen laulaen puissa.

 

 

Hieno ja kookas herkkutatti

 

Syyskun 10 päivä olin kauan odotetulla Kukan vetämällä WKC Fitness Trainer kurssilla ja siitä lähtien on nostaminen ollut todella tärkeä osa elämää. Olen myös opettanut  nostamisen tekniikkaa ja palaute on ollut hyvää, itselleni se on ollut palkitsevaa kun on joutunut pohtimaan liikkeitä uudelta kantilta niin että se saa opetettua toiselle. Syyskuussa myössaliharrastus jäi kuulaharrastuksen tieltä.

 

 

WKC Fitness Trainer kurssi 10.9.2011

 

Loka- ja marraskuu meni tietysti opiskellessa ja nostaessa ja siinä kehittyessä. Tarrasin myös ensimmäistä kertaa keltaiseen ja nostin sen pääni päälle, tulin siitä niin onnelliseksi, että kävin ostamassa oman keltaisen ja perään tilasin pinkin ja sinisen pariksi vanhoille palleroille. Kyllä, aloitin nostamaan myös kahdella kuulalla, mutta tosin harvakseltaan koska halusin kehittyä yhden liikkeissä ensin. Lokakuussa vietettiin myös espanjalaista iltaa ja ne olivatkin hauskat ja makoisat kekkerit. Marraskuun alussa tapahtui todellinen repsahdus. Vedin leipää, sokeria ja kaikkea muutakin ei niin terveellistä, eikä kuulakaan noussut tarpeeksi usein. Tiedä olisiko stressillä ollut osuutta asiaan? Opiskeluhommat- ja tehtävät painoivat päälle, puhumattakaan ensimmäisestä työharjoittelujaksosta. Marraskuussa löysin myös kolmannen uuden harrastuksen – neulomisen ja virkkaamisen. Marraskuussa myös selkä rupesi ilmoittelemaan itsestään sen verran, että päätin heti hakea apua. Päädyin kiropraktikon pöydälle, jota voin suositella kaikille selkävaivoista kärsiville.

 

Virkattu nallukka..

.. ja kynttiläkoristehässäkät

 

Joulukuun alussa olin työharjoittelussa ja kivaa oli! On se kumma kun pitää stressata ja jännittää kaikkea etukäteen, vaikka stressaamiseni on onneksi nykyään ihan toista luokkaa kuin nuorempana. Joulukuun loppu menikin sitten viimeisiä kouluhommia tehdessä, joulua valmistellessa ja mässätessä. Jouluruokina meillä oli oikeastaan pelkästään joulukaloja ja sushia sekä liharuokaa edusti iberico kinkku – ei ihan perinteistä, mutta ei ihan terveellistäkään ruokaa, ainakaan syödä montaa päivää putkeen. Kalaa ei jostain syystä juuri nyt tee mieli. Lopputulema? Toukokuussa päälle mahtuneet farkut on haudattu vaatekaapin perimmäiseen nurkkaan – katsotaan tulevana toukokuuna uudestaan. Joulu meni mukavasti vieraita kestitessä ja uuden vuoden vaihde kivoissa kekkereissä. Uuden vuoden aattona tein myös 10 minuuttisen LC testinoston 12 kilon kuulalla ja sain tulokseksi 150 toistoa – olin aika hemmetin iloinen!

 

Cross kitchen joulupöytä

 

No entäs sitten ne uuden vuoden lupaukset ja tavoitteet?

Tein yhden uuden vuoden lupauksen ja se on pitää enemmän yhteyttä sukulaisiini. Kuulaharrastuksen osalta tavoitteenani on ensimmäiset kahvakuula kisat  (LC) ja näitä kisoja silmälläpitäen toistoja 12 kilon kuulalla 160 aikaan 10 minuuttia. Tavoitteena myös löytää joka viikko aikaa urheilulle oli sitten kuinka kiire tai kuinka paljon kouluhommia tahansa. Leipä ja sokeri jäivät nyt myös pois parin kuukauden ”nautiskelun” jälkeen. Pari päivää jo alla ja olossa sen kyllä heti huomaa. Meinaan myös mennä ennen kesää otattamaan täydelliset veriarvot, viimeisistä onkin jo aikaa. Blogiakin koitan kirjoittaa hieman tiheämpään tahtiin ja laittaa kuvia!

 

Ja päteköön mottoni myös tänä vuonna:

The more you sweat in practice, the less you bleed in battle!

 

Mainokset
One Comment leave one →
  1. 28.2.2012 14:51

    Foorumilta eksyin tänne ja jäin selailemaan samalla kun katselin sun testinoston helmikuulta. 160 on sairaan tiukka tahti. Propsit sen yrittämisestä! Kiva saada lisää nostajia porukoihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: