Skip to content

Ikiomat lääkkeet ja keltainen kauranpurija

14.3.2012

Huomenta aurinkoiseen aamuun!

Tänään on taas selkävoittoinen päivä, enkä siis tarkoita, että menisin salille vääntämään kulmasoutuja tai maveja. Selkävoittioinen siinä mielessä, että antaa taas kuulua itsestään jomotuksena ja kipuiluna. Poukkoilu lattianrajassa työkalujen perässä ja vanerilevyjen kasailu mitä kummallisemmissa asennoissa kun tilaa on noin 15 neliömeriä ei tee kenellekään hyvää – ei selälle, eikä mielelle.

Tästäpä tulikin mieleeni kehonhuollon tärkeys. Minähän en laiskana tyttönä ennen venytellyt, saatika joogannut tai käynyt ammattilaisen luona huollossa. Arvatenkin selkäongelmiin taipuvaisena sain kivut ja jumitukset riesakseni. Vasta kun oli ”liian myöhäistä”, hain apua hierojalta ja kiropraktikolta, auttoi. Viimeisimpänä olen sisäistänyt venyttelyjen tärkeyden. Kuulalla treenatessa kehon liikkuvuuden ylläpitäminen on tärkeää. Kun raskas paino liikkuu ylös alas, nivelet altistuvat tärähdyksille (ei pelkästään huono asia jos ajatellaan esim. osteoporoosin ehkäisyä), koko lihasketju tekee töitä minuuttien ajan yhtäjaksoisesti ja liike vaatii myös koordinaatioita sekä kehon hallintaa. Jäykillä lihaksilla ja nivelillä nostaminen rikkoo paikat, ei välttämättä heti, mutta vaikutus kumuloituu ja joku päivä et pääse sängystä ylös – been there done that. Eikä se nostaminen rautakangen nielleenä ole myöskään tehokasta ja tekniikkakin kärsii.

Ja ihan oikeasti, tekniikka tulee olla kunnossa. Kyllä minäkin saan 20 kiloa pallon muotoista rautaa pääni päälle ilmaan, mutta en voisi kuvitellakaan tekeväni sillä pitkiä työntö- tai tempaussarjoja – tekniikka ei vielä siihen riitä, ei lähellekkään. Joten egon buustailut painavilla raudoilla, oli ne sitten kuulia tai levypainoja, on silkkaa tyhmyyttä. Markokin omassa blogissaan kuuluttaa oikean tekniikan puolesta ja myöskin Kukka omassaan. Nämä konkarit tietävät mistä puhuvat, ottakaa vaarin. Tekniikka kuntoon ja malttia, sillä se homma etenee.

Uskotteko muuten, että Hesarin lukeminen ja kuulan nostaminen onnistuu samaan aikaan? Eilen onnistui siinä määrin, että rupesi naurattamaan kesken sarjan. Pokassa oli pitelemistä, jotta sarja ei keskeytyisi.

 

 

Mullakin on ikiomat omat lääkket, noita värikkäitä pyöreitä kuulia. Niillä saa mielen sekä selän letkeäksi ja elämä täyttyy sateenkaarista ja perhosista. Näitä kuulia saa ilman reseptiä, mutta käyttöohjeita on syytä noudattaa. Lopuksi vielä keltainen kauranpurija, tokkopa toi keltainen mollukka mitään syö, mutta kun kyseinen otsikko keltaisen kuulan vieressä kesken heilurisarjan osui silmään, oli hymy herkässä 😀

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: