Skip to content

Sukusukusukujuhlat

2.6.2012

Suku on pahin. Tai paras. Minun mielestäni omani on kumpaakin ja hyvä niin, eipähän tule tylsää. Eri asia on sitten kun sukuviisari näyttää muutaman asteen liikaa pakkasen puolelle. Silloin sukujuhlissa kärvistellään, tapellaan, juodaan viinaa ja tapellaan lisää, kyräillään, ”puukotetaan selkään”, katkaistaan ihmissuhteita ja jne. Ja kyllä, olen ollut moisissa juhlissa (kaikki ystävät ja sukulaiset, jotka tätä luette, kyse ei ole kenenkään teidän juhlistanne, joista moinen kuva minulle olisi muka jäänyt). Nuo kummalliset juhlat muistan aina, mutta sitten muistan oman sukuni ja hymyilen 🙂

Sukujuhlat tuovat rakkaat yhteen, syntyy muistoja, hienoja hetkiä ja parhaimmassa tapauksessa suvun siteet vahvistuvat. Uudet jäsenet, kuten uudet tyttö- ja poikaystävät otetaan mukaan juhlaan ja toivotetaan tervetulleksi sukuun – parhaimmassa tapauksessa.

Mutta kuuluhan sukujuhliin – niihin täydellisiinkin, aina pientä ”vipinää”.

”Kuka tuo uus tyttö on ton serkun käsivarressa?”

”Joku malli, mikäs sen nimi olikaan?”

”Toi on  varmaan se, joka riuhtoo sitä kahvakuulaa..”

”Nii, ja missäs se ja se on?”

Normaalia toimintaa, tietenkin. Ja tervettä.

Mutta entäs sitten kun koko suku ei mahdukaan saman katon alle vaikka talossa tilaa riittäisikin? Juhlat ovat varmasti hienot, lämpimät, hauskat, ikimuistoiset, täynnä rakkautta ja yhtenäisyyden tunnetta, mutta muutama ihminen saattaa tiedostaa sisimmässään tärkeiden ihmisten puuttuvan. Pitää kuitenkin muistaa, että juhliin kannattaa kutsua vain sellaiset ihmiset, jotka todella haluavat olla paikan päällä kunnioittamassa juhlaa. Ne, vaikka läheisetkin sukulaiset, jotka juhlaa tai juhlan henkilöitä eivät haluisikaan kunnioittaa juuri sinä päivänä olemalla paikan päällä, tuleekin jättää kutsumatta. Sukujuhlissa juhlitaan, ei lyödä tikulla silmään.

Minä olen saanut eloni aikana olla osana monissa sukuni juhlissa ja aina on ollut hauskaa. Kiitos siitä ei niin suurelle, mutta ah niin tärkeälle ja rakkaalle, sekä hieman omalaatuiselle suvulleni!

Ja onnea kaikille valmistuneille ja valmistuneiden sukulaisille!!!!

 

 

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: